Αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη βρέθηκε η Σύρος όταν αργά χθες το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Μέγα Γιαλού, η οποία λόγω των θυελλωδών ανέμων απείλησε ακόμη και σπίτια.
Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν σβηστεί όλες οι μικρο-εστίες που είχαν απομείνει.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Στη μάχη της κατάσβεσης έπεσε σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Σύρου, υδροφόρες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ιδιωτών, εθελοντές και γενικότερα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε κατοικίες, αποθήκες και θερμοκήπια.

![Καμένα σπίτια και αποθήκες άφησε πίσω της η φωτιά στη Σύρο [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/fotia-suros-kamena-spiti-a1300-1000x500.jpg)




















