Γιατί είπε ο Σαββίδης «Θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας»

25/10/16 • 13:17 | UPD 25/10/16 • 13:20

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το ένα έτος ελληνορωσικής φιλίας που έγινε στη Μόσχα o Ιβάν Σαββίδης μίλησε για την την κατάσταση στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το νέο κανάλι, το Mega, τα επιχειρηματικά του σχέδια και ανοίγματα και την περίπτωση να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Αναφερόμενος στο τελευταίο είπε χαρακτηρστικά:  «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική… Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας».

Αναφερόμενος στην τροπή που έλαβε το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας αφενός ότι ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ αφετέρου ότι ότι δεν μπορεί να καταλάβει «τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική ή κατάσταση, δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών κι έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες».

Αναφερόμενος στο Mega, είπε πως είναι «ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο» αλλά υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του.

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα αφού αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και πρόσθεσε: «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε».