Κραυγή αγωνίας των οικοδόμων έξω απο το υπουργείο Εργασίας [εικόνες & βίντεο]

25/10/16 • 13:06 | UPD 25/10/16 • 13:08

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν  έξω από υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στην οικοδομή και των συναφών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των οικοδόμων οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε οικοδομές και εχουν μόνιμη εργασία αγγίζει μόλις το 2%, με την ανεργία να αυξάνει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο.oikodomoi1

«Μας έχει τσακίσει η ανεργία. Εργάζεται το 2% και αυτοί περιστασιακά, αν πληρώνονται και όλα τα γνωστά που ξέρετε. Τι εννοείται με το αν είμαι άνεργος; Αν κάθομαι 50 χρόνια; Εάν δουλεύουμε μια φορά το μήνα και κάνουμε ένα μεροκάματο για να πάρουμε 10€ αυτο σας δείχνει οτι δουλεύουμε και βγάζουμε τα έξοδά μας, συν οκά τα υπόλοιπα;» είπε στο protothema.gr με αγανάκτηση ο κύριος Παύλος παντρεμένος, με μια κόρη άνεργη.

«Η δουλειά είναι λίγη, τις περισσότερες φορές ανασφάλιστη και φυσικά η τιμή στα μεροκάματα έχει πέσει και δεν υπάρχει καθημερινή μόνιμη δουλειά. Η γυναίκα μου είναι άνεργη, τα έξοδα βγαίνουν δύσκολα και προσπαθούμε να ζούμε όσο το δυνατό αξιοπρεπώς γίνετε. Τα προς το ζην έρχονται με μεγάλη προσοχή, ευτυχώς δανεικά δεν χρωστάμε αλλά τα έξοδά μας τα κάνουμε με μεγάλη προσοχή», είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Λαυρεντίος, οικοδόμος με ένα μικρό παιδί.

Το συνδικάτο οικοδομών της Αθήνας έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο στον οποίο και θα ζητήσουν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων οικοδομών όπως: Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο καιρό είναι άνεργοι. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας. Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας.

oikodomoi2