συνεδριαζει ξανα την τεταρτη

Δεν έβγαλε απόφαση η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ

24/10/16 • 21:53 | UPD 24/10/16 • 22:10

Χωρίς κάποια απόφαση ολοκληρώθηκε η σημερινή κρίσιμη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για περίπου τέσσερις ώρες τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασαν, αλλά τελικά δεν βγήκε κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως έχει ανακοινωθεί η διάσκεψη θα επαναληφθεί την Τετάρτη το απόγευμα όπου αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτές και νόμιμες τις προσφυγές των καναλιών, με τις οποίες ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται σε τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες, νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επικράτησης της κυβερνητικής θέσης έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Η διάσκεψη έγινε μέσα σε ένα εκρηκτικό πολιτικό τοπίο, στο οποίο η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα, σε μια παρτίδα κόκκινο-μαύρο, όπου ή θα τα κερδίσει όλα ή θα τα χάσει όλα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Εως το τέλος της το πολιτικό τοπίο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό», παρατηρούν πολιτικοί παράγοντες, επισημαίνοντας οτι όλα θα κριθούν έως την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό κλίμα που θα επικρατήσει στον εορτασμό της.