Αθήνα Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Κακοκαιρία θα σαρώσει όλη την Ελλάδα – Δείτε πως θα κινηθεί

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
6 λεπτά
Πρόγνωση καιρού: Κακοκαιρία θα σαρώσει όλη την Ελλάδα – Δείτε πως θα κινηθεί
Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και ΓΓΠΠ για την κακοκαιρία - Που θα χτυπήσει

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να “σαρώσει” σχεδόν το σύνολο της χώρας (με εξαίρεση την Κρήτη). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μετά τη διέλευσή του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού σε όλη τη χώρα:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]