Ο διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ διώχθηκε από το Ραδιομέγαρο με δικαστικό κλητήρα

24/10/16 • 17:47 | UPD 24/10/16 • 17:49

Δεν ήταν και τόσο ήπιο το διαζύγιο της ΕΡΤ με το Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, καθώς διώχθηκε από τη θέση που κατείχε με δικαστικό κλητήρα. Μάλιστα στο έγγραφο που του επιδόθηκε η αιτία για τη λύση της συνεργασίας, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ήταν η «άρνηση συμμόρφωσης».

Λίγο μετά η ΕΡΤ ανακοίνωνε τα εξής: «Η ΕΡΤ απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον έως σήμερα γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το ΔΣ τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του»

Την απόλυση του αλλά και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έγινε σχολίασε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης:

papadimoulis

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Σταύρος Καπάκος ήταν διευθυντής σύνταξης της «Αυγής», ενώ προσελήφθη στην ΕΡΤ από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της.

stauros-kapakos-1300

Ο δημοσιογράφος είχε μέχρι και τον Φεβρουάριο, οπότε και επισήμως ανέλαβε τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης, τη θέση συμβούλου ενημέρωσης στον διευθύνοντα συμβούλο, Λάμπη Ταγματάρχη. Τα καθήκοντα του διευθυντή ενημέρωσης ασκούσε ο Κώστας Χαλβατζάκης.