Έλληνας αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες: Βρήκαμε προσωπικό αντικείμενο του Μπέν

23/10/16 • 13:19 | UPD 23/10/16 • 13:26

Διαφορετική είναι η άποψη του Θανάση Φούρλη , του Ελληνα αστυνομικού που συμμετείχε στις έρευνες του κλιμακίου της Αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ στην Κω. «Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και καταφέραμε να βρούμε ένα στοιχείο. Ενα προσωπικό αντικείμενο του Μπεν. Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε στο νησί. Είναι υποχρέωσή μας να μη σταματήσουμε τις έρευνες μέχρι να εξιχνιάσουμε την υπόθεση», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Για τη χρηματοδότηση των ερευνών, για την οποία έχουν ακουστεί πολλά όλο αυτό το διάστημα, προσθέτει: «Η χρηματοδότηση της έρευνας, όπως προβλέπεται στη Βρετανία, είναι κυρίως πολιτική απόφαση. Δηλαδή, ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιορκσάιρ -κάτι ανάλογο με τον περιφερειάρχη στην Ελλάδα- αποφασίζει αν πρέπει να χρηματοδοτηθεί η έρευνα. Υστερα αποστέλλεται η σχετική αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση ή μη. Στην περίπτωση των τελευταίων ερευνών το υπουργείο διέθεσε περίπου ένα εκατομμύριο λίρες. Οσον αφορά στις δωρεές από ιδιώτες, θυμάμαι ότι το 1996 υπήρξαν ιδιώτες διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια πολύτιμη πληροφορία για την υπόθεση».

Τον περασμένο Μάιο, επίσης, είχε ανακοινωθεί από αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση ότι προσφέρεται αμοιβή ύψους 12.700 ευρώ σε οποιονδήποτε δώσει κάποια πληροφορία για την αποκάλυψη της αλήθειας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής