Μεγάλης έκτασης οι ζημιές στο Μεσολόγγι – Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

22/10/16 • 20:00 | UPD 22/10/16 • 20:00

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές ειδικά της Δυτικής Ελλάδας, και κυρίως στο Μεσολόγγι έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει σήμερα τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

kakokairia-mesologgi3

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

kakokairia-mesologgi2

Οι κάτοικοι σε διάφορα σημεία αναγκάστηκαν να βγουν με βάρκες στους δρόμους!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών.

kakokairia-mesologgi

Ακόμη όπως αναφέρεται, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Όμως, μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.

kakokairia-mesologgi4