Πρόεδρος της Ένωσης του ΣτΕ επανεξελέγη ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος

21/10/16 • 17:18 | UPD 21/10/16 • 17:18

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναδείχθηκε από τις χθεσινές αρχαιρεσίες.

Αναλυτικότερα, πρόεδρος εξελέγη, για δεύτερη θητεία, ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, αντιπρόεδρος ο πάρεδρος Ευάγγελος Αργυρός, γγ η εισηγήτρια Ευτυχία Κοράκου, ταμίας ο εισηγητής Νικόλαος Νικολάκης και μέλος ο σύμβουλος Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρώτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διακόπηκε λόγω του οξυμένου κλίματος που επικράτησε, καθώς, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου αρνήθηκε να διανείμει στα μέλη της Ολομέλειας τις προεισηγήσεις της εν λόγω υπόθεσης, ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τη διακοπείσα διάσκεψη, επικαλούμενος το περιρρέον κλίμα.

Στην συνέχεια η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αποδεχόταν τις θέσεις του προέδρου του ΣτΕ.

Το τελευταίο αυτό γεγονός οδήγησε τους αντιπροέδρους Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να παραιτηθούν από μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου με καταγγελτικές επιστολές για τα αρνητικά δρώμενα -κατά τις απόψεις τους- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Copy link
Powered by Social Snap