Ριζάι: Και να με δικάσετε θα είμαι έξω σε 1,5 χρόνο [βίντεο]

20/10/16 • 20:38 | UPD 20/10/16 • 20:40

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Εφετείο Λαμίας ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι. Η δίκη αφορούσε στην υπόθεση ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου, με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι και δύο συνεργούς του που επίσης κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μάλιστα ισχυριζόταν πως είχε στα χέρια του εκρηκτικά και χειροβομβίδες που όπως αποδείχτηκε ήταν ψεύτικα. Έπειτα από επιχείρηση των ΕΚΑΜ, παρουσία και ελεύθερων σκοπευτών, ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, ακριβώς 24 ώρες την κίνησή του να κρατήσει ομήρους θέλοντας να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Την Πέμπτη, ο Ριζάι και οι συνεργοί του απολογήθηκαν για την πράξη τους λέγοντας μεταξύ των άλλων πως δεν ήθελαν να κάνουν κακό στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία αρκεί να μη κάνουν κακό στους υπόλοιπους», είπε χαρακτηριστικά ο Ριζάι. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικού που μάλιστα έπαιρνε για πρώτη φορά.

Απαντώντας σε ερώτηση του κυρίου εισαγγελέα για το παρελθόν του είπε πως βρέθηκε στη φυλακή από λάθος των δικαστών και συνέχισε: «Γι’ αυτό πήραμε το πρώτο ελικόπτερο και αποδράσαμε».

Το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών καθώς και 5 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Πάντως ο Ριζάι δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την απόφαση καθώς σε 1,5 χρόνο συμπληρώνει τη ποινή των ισοβίων που του έχει επιβληθεί και σύμφωνα με το νόμο αποφυλακίζεται.

«Δεν είμαι ούτε άγιος ούτε διάολος. Είτε με δικάσετε είτε όχι σε ενάμιση χρόνο θα είμαι έξω», δήλωσε.

Ο Αλκέτ Ριζάι στο Εφετείο της Λαμίας από LAMIASTARGR