Γιατροί χρηματίζονταν για να συνταγογραφούν ναρκωτικά σε μη ασθενείς

20/10/16 • 17:45 | UPD 20/10/16 • 17:45

Στην παγίδα που τους έστησαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσαν δυο γιατροί στη Λάρισα, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι παρέδιδαν με αμοιβή συνταγές για ναρκωτικά φάρμακα σε άτομα που γνώριζαν ότι δεν είναι ασθενείς!

Και οι δυο συνελήφθησαν με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που παρέλαβαν από αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίστηκαν ως πελάτες.

Οι παραβάτες του όρκου του Ιπποκράτη είναι ένας 60χρονος και ένας 74χρονος που διατηρούν ιατρεία σε διαφορετικά σημεία της Λάρισας. Μετά τη σύλληψή τους, στο ιατρείο και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 60χρονου κατασχέθηκαν τα 30 ευρώ που του έδωσε ο «πελάτης» σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα μαζί με άλλα 220 ευρώ, αλλά και 150 υπογλώσσια και 15 χάπια ναρκωτικών φαρμάκων, 11 διαδερμικά ναρκωτικά έμπλαστρα, έξι αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 343 χάπια και δυο πόσιμα σκευάσματα διαφόρων φαρμάκων, 31 αριθμημένα συνταγολόγια και 27 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι οποίες εξετάζονται.

Στο ιατρείο του 74χρονου βρέθηκαν 20 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα που παρέλαβε από τον αστυνομικό- «πελάτη» μαζί με άλλα 435 ευρώ και κατασχέθηκαν μαζί με 407,5 ναρκωτικά χάπια, πέντε αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 429 χάπια φαρμακευτικών σκευασμάτων και 28 αριθμημένα συνταγολόγια.

Οι δυο γιατροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ για τη σύλληψή τους ενημερώθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας που αναμένεται να τους παραπέμψει στο Πειθαρχικό.

Copy link
Powered by Social Snap