Νέος σεισμός στα Ιωάννινα

20/10/16 • 07:32 | UPD 20/10/16 • 07:32

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 23 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος περίπου 10 χλμ και σημειώθηκε ΒΔ των Ιωαννίνων, στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού του περασμένου Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι σε δηλώσεις τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική. Η δόνηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Εν τω μεταξύ, κρατήρας βάθους τουλάχιστον 5 μέτρων άνοιξε σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9:00 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή των Ιωαννίνων. Για λόγους ασφαλείας η περιοχή όπου σημειώθηκε το μεγάλο βύθισμα της γης αποκλείστηκε, ενώ το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου.