Νέος αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

19/10/16 • 20:48 | UPD 19/10/16 • 20:48

Πλέον των προαγωγών των τριών Αρεοπαγιτών στο βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που έγινε με απόλυτη μυστικότητα από το υπουργικό συμβούλιο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον ίδιο τρόπο έγινε και η προαγωγή συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κωνσταντίνου Κωστόπουλου στο βαθμό του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1958 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1990.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου είναι ο Δημήτρης Κράνης (4ος στην επετηρίδα) , ο Γεώργιος Σακκάς (8ος στην επετηρίδα) και η Χρυσούλα Παρασκευά (9η στην επετηρίδα).

Ο Δημήτρης Κράνης γεννήθηκε το 1952 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάιο του 1978, ο Γεώργιος Σακκάς γεννήθηκε το 1951 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και η Χρυσούλα Παρασκευά γεννήθηκε το 1951 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 1978.

Τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι, ο μυστικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση πραγματοποιεί τις προαγωγές στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και κατά παρέκκλιση της έως τώρα τηρούμενης δημοσιότητας, δεν τιμά τους προαγόμενους δικαστές, οι οποίοι είναι αξιόλογοι από κάθε πλευρά, καθώς ο τρόπος αυτός -πλέον των άλλων- αυτόματα δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι περίεργο υπάρχει στην όλη διαδικασία.