Ψάχνουν λύση στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή διυλιστηρίου νερού

18/10/16 • 21:41 | UPD 18/10/16 • 21:41

Ξεμπλοκάρει το ζήτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου διυλιστηρίου νερού της ΕΥΑΘ για τις ανάγκες ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί το έργο, στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, να επικαιροποιηθούν οι μελέτες κατασκευής και να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, καθώς και να διερευνηθεί η δυνατότητα συγχρηματοδότησής του, από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού έξω από τη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου. Σήμερα, έχει δυνατότητα επεξεργασίας 150.000 κ.μ. νερού την ημέρα, με την επέκταση η ποσότητα θα διπλασιαστεί, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του το διυλιστήριο θα μπορεί να επεξεργάζεται έως 600.000 κ.μ. ημερησίως.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης ανέλαβαν να διερευνήσουν από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, την δυνατότητα οριστικοποίησης του χρηματοδοτικού σχήματος. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι επαφές και οι συζητήσεις σε επίπεδο κυβέρνησης, θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν σύντομα οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ιωάννης Κρεστενίτης.