Η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στην Εξεταστική για τα δάνεια [live]

18/10/16 • 14:30 | UPD 18/10/16 • 14:30

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Ξεκίνησαν με γέλια

Έσπασε τον «πάγο» ο Θέμος Αναστασιάδης στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

‘Οταν ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος τον ενημέρωσε ότι όσα λέει καταγράφονται σε κάμερες εκείνος απάντησε με το γνωστό του ύφος. «Πόσες κάμερες έχουμε και ποια είναι δική μου;».

Οι βουλευτές μέλη της επιτροπής δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και ξέσπασαν σε γέλια. Ο γνωστός δημοσιογράφος στην συνέχεια επέμεινε ότι δεν έχει ιδέα για τα οικονομικά της επιχείρησης του καθώς όπως είπε ασχολείται νηχθημερόν μόνο με τα εκδοτικά ζητήματα του «Πρώτου Θέματος».

Όταν ο κ. Φάμελλος τον ρώτησε τι όρκο θα δώσει, ο Θέμος Αναστασιάδης είπε «με γίνονται σήμερα σε βάρος της Εκκλησίας; Θρησκευτικό μέχρι θανάτου».

Ανέφερε εξάλλου ότι έχουν αντιστραφει οι ρόλοι και αντι να ρωτούν οι δημοσιογράφοι τους πολιτικούς ρωτούν οι πολιτικοί τους δημοσιογράφους.

Σχολίασε επίσης τα όσα είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός για τον ίδιο. Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα όταν ρώτησε προσφάτως από το βήμα τους λόγους για τους οποίους ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κλήθηκε ακομα ενώπιον της επιτροπής.

«Όχι δεν μας επηρεάζει η δήλωση του Πρωθυουργού, ουτε η δική σας άποψη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ότι είμαστε ούφο» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης δήλωσε οτι το «Πρώτο Θέμα» ήταν η εφημεριδα που χτύπησε την διαπλοκή και απευθυνομένος προς τον Σπύρο Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) που τον προέτρεπε να απαντήσει επί οικονομικών ζητημάτων, είπε:

«Συγχαρητήρια που είστε κατά της διαπλοκής. Προσέξτε μην πάτε σε άλλη διαπλοκή όπως φαίνεται από τις τηλεοπτκές άδειες. Εμείς δεν έχουμε σχέση με την διαπλοκή,ούτε μπουλντόζες έχουμε, ούτε κανένα έργο έχουμε πάρει και ίσως αυτό είναι το κακό».

Ο κ. Λάππας επέμεινε να ρωτά το λόγο για τον οποίο ο εκδότης εφτιάξε μια εταιρία φάντασμα το 2007 η οποία αγόρασε τις μετοχές του Πρώτου θέματος για να πάρει δάνειο 18 εκατομμύριων ευρώ. Ο Θέμος Αναστασίαδης έψεξε εμμέσως πλην σαφώς τον κ.Λάππα ότι δεν γνωρίζει τα οικονομικά ζητήματα διαφορετικά θα είχαν μαζέψει και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε ό,τι έκανε.

Κατηγόρησε επίσης μεταξύ σοβαρού και αστείου τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι τον μπερδεύει επειδή μιλούσε στο κινητό. Στην συνέχεια του ζήτησε συγνώμη.

Τι είπε για τα δάνεια του «Θέματος»

Αναστασιάδης: «Όχι μόνο καταβάλουμε κεφάλαιο δανείων αλλά έχουμε εξασφαλίσει προκαταβολή των τόκων για τα επόμενα δύο χρόνια».

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» υποστήριξε ότι και σήμερα δίδονται κρατικές διαφημίσεις σε ΜΜΕ με βάση την πολιτική τους κατεύθυνση.

«Πολιτικά παιχνίδια γίνονται και σήμερα. Οϋτε τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο αγγελάκια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ο πρωταθλητής των εσόδων από κρατικές διαφημίσεις είναι εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας 1.500 φύλλων που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναστασιάδης: «Είναι άσχημο σήμερα να χρησιμοποιούνται ρόζ στοιχεία κατά δικαστών του ΣτΕ και μάλιστα τα στοιχεία αυτά να υιοθετούνται από εφημερίδες που στηρίζουν την Αριστερά

Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ): «Ακούγουνται συνεχώς κρίσεις του μάρτυρα για τους θεσμούς. Είναι δυνατόν να ακούγουνται τέτοια πράγματα;»