Τι εξετάζουν οι αρχές για την φωτιά στην Εύβοια – Γίνεται λόγος για εμπρησμό

14/08/19 • 20:48 | UPD 14/08/19 • 20:48

Newsroom eleftherostypos.gr

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι

Εκτός από την μεγάλη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες για να καταπολεμήσουν την φωτιά στην Εύβοια οι αρχές αναζητούν τα αίτια και ο εμπρησμός είναι μέσα στα σενάρια που εξετάζονται.

Εχουν προσδιορίσει το ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά από αμέλεια ή πρόθεση, αλλά δεν έχουν στοιχείο που να ταυτοποιεί κάποιο πρόσωπο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πέρυσι τέτοια εποχή, στις 12 Αυγούστου 2018, είχε πάλι ξεσπάσει φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στην φετινή εστία της φωτιάς, και είχε συλληφθεί ένας άνδρας ως υπεύθυνος για εννιά δασικές πυρκαγιές το διάστημα από 2 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ανέφερε ότι το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού. Αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο, και κάτοικοι της περιοχής μιλούν για άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς εκτιμά μέσω του ΣΚΑΪ πάντως ότι η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 3.10 το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι, ενώ υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κάνοντας στον σταθμό μας για βαρύ ιστορικό εμπρησμών στην περιοχή.

Copy link
Powered by Social Snap