Βρέθηκε αντικείμενο που ανήκε στο μικρό

Σκότλαντ Γιάρντ: Ο Μπεν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα

18/10/16 • 07:49 | UPD 18/10/16 • 08:14

Προσωπικό αντικείμενο, το οποίο είχε πάνω του ο Μπεν Νίνταμ την ημέρα που εξαφανίστηκε (24 Ιουλίου 1991), βρέθηκε από τη βρετανική Αστυνομία σε χώρο απόθεσης μπαζών στην Κω.

Οι αστυνομικοί έδειξαν το αντικείμενο στη μητέρα του Μπεν, η οποία το αναγνώρισε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το εύρημα να μεταφέρθηκε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, χειριστή εκσκαφέα. Ο Κ. Μπάρκας, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, εκτελούσε πριν από 25 χρόνια χωματουργικές εργασίες δίπλα από το αγροτόσπιτο που ανακαινιζόταν από την οικογένεια του μικρού Μπεν. Eνα από τα βασικά σενάρια της βρετανικής Αστυνομίας είναι το παιδί να καταπλακώθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Oπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Κ. Μπάρκας ενδεχομένως μετέφερε μεγάλες ποσότητες χώματος από την περιοχή που γίνονταν οι εργασίες δίπλα από το αγροτόσπιτο, σε χώρο απόθεσης μπαζών που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Στο χώρο αυτό βρέθηκε ανάμεσα σε χώματα το περασμένο Σάββατο το αντικείμενο που ανήκε στο μικρό Μπεν.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι αστυνομικοί είναι να εντοπίσουν οστά του παιδιού και να δώσουν ένα τέλος στο δράμα της οικογένειας.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

akalafatis@etypos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη εκδοσή του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap