Αθήνα Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Πρώτη μέρα του άγριου καύσωνα η Πέμπτη – Αρχίζουν τα «40άρια»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Πρόγνωση καιρού: Πρώτη μέρα του άγριου καύσωνα η Πέμπτη – Αρχίζουν τα «40άρια»

Ένα πολύ ζεστό τετραήμερο μας περιμένει με αποκορύφωμα το Σάββατο. Το κύμα καύσωνα ξεκινά από σήμερα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει άνοδο της θερμοκρασίας.

Έτσι, ο Αύγουστος ξεκινά καυτός, με την θερμοκρασία να φτάνει σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 38 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο. Θεσσαλονίκη, αλλά τις επόμενες ημέρες, θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με το Meteoalarm, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών η θερμοκρασία ήδη από σήμερα θα κινηθεί μεταξύ 38 και 41 βαθμών Κελσίου σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία.

Ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, το Σάββατο αναμένεται να φτάσει ως τους 43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Λάρισας.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη, από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]