ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ!

Πρόγνωση καιρού: Πού θα «χτυπήσουν» 38άρια αλλά και μπόρες

22/07/19 • 13:46 | UPD 22/07/19 • 14:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν και ο καιρός έχει βελτιωθεί ουσιαστικά, δεν θα λείψουν από σήμερα και μέχρι το Σάββατο, σε κάποιες περιοχές ακόμα και οι μπόρες.

Ο καιρός από το ξεκίνημα της εβδομάδας προβλέπεται να μας προσφέρει πλουσιοπάροχα ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ενισχυμένους ανέμους, αφήνοντας πίσω τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου από την άλλη εφιστά την προσοχή για επιδείνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

Φίλες και φίλοι. Διατηρείται πολύ καλός ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε με πιθανές μόνο κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες των επομένων ημερών!

Κάντε κλικ πάνω στο βίντεο και διαβάστε προσεκτικά σας παρακαλώ την επεξήγηση στον τίτλο!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Copy link
Powered by Social Snap