Ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Απέκλεισαν το Μαξίμου οι παραπληγικοί- Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους [εικόνες & βίντεο]

13/10/16 • 14:37 | UPD 13/10/16 • 14:41

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις συντάξεις, τα επιδόματα και τις παροχές τους.

Αυτό που εξόργισε τους παραπληγικούς ήταν ότι αν και είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η Όλγα Γεροβασίλη τους είχε διαβεβαιώσει γι’ αυτό, σήμερα τους είπαν και πάλι ότι θα δουν την κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Για εμάς η Γεροβασίλη είναι πλέον αναξιόπιστη. Μας εμπαίζουν. Υποφέρουν και τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους» λένε εξοργισμένοι.

poreia-amea-maksimou-1300-1

Δηλώσεις των συγκεντρωμένων

Η διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών ξεκίνησε με πορεία από τη Βουλή προς το πρωθυπουργικό μέγαρο προκειμένου να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό ώστε να του ζητήσουν να μην προχωρήσουν οι μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις που επήλθαν με το άρθρο 96 του ν. 4387/16 και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.

Από τη συγκέντρωση πέρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον οποίο αρχικά οι διαδηλωτές ζήτησαν να μεσολαβήσει προκειμένου να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί, όπως κατήγγειλλαν, «η Γεροβασίλη μας κορόιδεψε».

poreia-amea-maksimou-1300-2

Ο υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του εξέφρασε αρχικά τη χαρά του «γιατί δεν παραιτούνται εύκολα» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημά τους παρά όποια πίεση ασκήσουν οι δανειστές».

Δείτε τί δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουπλής για τη διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία 

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-1

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-6

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-5

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-4

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-3

amea-poreia-mnaksimou-diamartiria-kouroumplis-1300-2

 

Copy link
Powered by Social Snap