ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΑ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πόλεμος στις φυλακές: Έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί

27/06/19 • 13:34 | UPD 27/06/19 • 13:34

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

Οι σωφρονιστικοί ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα βίντεο και οι φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές

Αυτοσχέδια όπλα, τραπέζια πόκερ, εργαλεία κάθε λογής, μέχρι και μηχανές για καφέ εσπρέσο. «Άβατο» ανομίας (!) οι ελληνικές φυλακές καθώς όλα αυτά κατασχέθηκαν μέσα σε λίγη ώρα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από τα κελιά, τους διαδρόμους, ακόμα και το μηχανουργείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αγανακτισμένοι και ανήσυχοι για ακόμα μία φορά εμφανίζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για αδράνεια.

«Εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πάψει να μας εκπλήσσει με οποιαδήποτε αναφορά του σχετικά με το χώρο των φυλακών. Κρατούμενοι αλληλοσφάζονταν και χτυπιόντουσαν με κάθε είδους αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, σουβλιά κτλ.

Η φυλακή και ιδίως η Β’ και η Ε’ πτέρυγα κατελήφθησαν από τους κρατούμενους σε λίγα μόνο λεπτά. Οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα «ιδιωτικά συνεργεία» και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτίνων, το ελάχιστο προσωπικό εγκλωβίστηκε και ένας συνάδελφός μας σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπήθηκε από κρατούμενο με σουβλί. Ολα αυτά το υπουργείο μας τα βαφτίζει ως απλή “αναταραχή” και “χωρίς να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές”. Και αυτό είναι εξοργιστικό και εξευτελιστικό. Φαίνεται έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί. Αν και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί».

Οι σωφρονιστικοί ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα βίντεο και οι φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές. «Εκτός των αυτοσχέδιων όπλων, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τις εσπρεσιέρες, τα δύο τραπέζια πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ (!!!), τα τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών ξενοδοχείων. Αναρωτιόμαστε, αποδείξεις έκοβε η καφετέρια; Ο ιδιοκτήτης διέθετε φορολογική ενημερότητα; Ποιος εισέπραττε την “γκανιότα” από τα δυο τραπέζια του πόκερ και σε ποιους τη μοίραζε; Ο δαιμόνιος επιθεωρητής των φυλακών, όπως επίσης και ο περιβόητος συντονιστής των φυλακών από πότε τα ήξεραν αυτά και τι έκαναν; Τίποτα. Γιατί;», καταλήγουν.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap