παντου... συμπτωσεις

«Προφυλακίστηκα χωρίς να ξέρω το λόγο»: Τι ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

21/06/19 • 17:16 | UPD 21/06/19 • 17:29

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Αναδιώτης κατηγορείται πως ήταν μέλος του «Τάγματος Εφόδου» το οποίο βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι του Κερατσινίου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Με την απολογία του Ιωάννη Άγγου, μέλος της ομάδας ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Τάσου Αναδιώτη που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Αναδιώτης κατηγορείται πως ήταν μέλος του «Τάγματος Εφόδου» το οποίο βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι του Κερατσινίου, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Αναδιώτης αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, ισχυριζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου πως βρέθηκε συμπτωματικά στα σημεία. Είπε επίσης πως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε δεν είχαν σχέση με τον Παύλο Φύσσα αφού συζητούσε για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Ταυτόχρονα, ο νεαρός κατηγορούμενος αφενός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον μουσικό και αφετέρου ανέφερε πως είδε για πρώτη φορά τον καθ´ομολογία δολοφόνο του στο δικαστήριο.

Στη βροχή των ερωτήσεων που δέχθηκε για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε εκείνο το βράδυ, υποστήριξε πως επρόκειτο για συζητήσεις τους άσχετες με τον Παύλο Φύσσα, αναφέροντας «έμαθα τι είχε γίνει την άλλη μέρα από τα κανάλια. Δεν ήξερα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον» , προσθέτοντας «στο τηλέφωνο λέγαμε ανούσια πράγματα της καθημερινότητας».

Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, για το αν έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή ο Αναδιώτης είπε: «Όχι, άλλωστε έχω περιοριστικούς όρους να μην έχω σχέσεις με συγκατηγορουμένους μου. (…) Αν ψηφίζω ή όχι Χρυσή Αυγή είναι προσωπικό μου θέμα. Η καθημερινότητα μου με εμποδίζει να ασχοληθώ».

Σε ερώτηση γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου μετέφεραν τον Παύλο Φύσσα, είπε πως είχε πάει να συμπαρασταθεί σε έναν φίλο του, το οποίο το επώνυμο δεν ήξερε, του οποίου η γιαγιά νοσηλευόταν. Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του προσκόμισε το πιστοποιητικό θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή εκείνο το πρωί.

Σχετικά με τις αντιφάσεις που εντόπισαν οι δικαστές ο 29χρονος ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις όσα είπε «δεν τα είχαν διατυπώσει σωστά». Μάλιστα επικαλέστηκε και το νεαρό της ηλικίας του λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε «τσαμπουκάδες».

«Ήταν πολύ χοντρό αυτό που έγινε σε εμένα. Προφυλακίστηκα χωρίς να ξέρω το λόγο», ανέφερε τονίζοντας πως ουδέποτε έλαβε μήνυμα – κάλεσμα από την Τοπική της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως είχε μιλήσει με τον φίλο και συγκατηγορουμενό του ο οποίος φέρεται να ειδοποίησε το «τάγμα εφόδου» ισχυριζόμενος πως η συζήτηση τους αφορούσε άλλα θέματα.

Ο Αναδιώτης είπε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα «ούτε το όνομα ούτε φατσικά».

Για τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρέθηκαν στον υπολογιστή του είπε πως τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον» και ανέφερε πως «είχα και άλλες τον Βελουχιώτη και τον Στάλιν».

Νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την απολογία του ο Ιωάννης Άγγος ο οποίος αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου» το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Copy link
Powered by Social Snap