Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια για τις άδειες

10/10/16 • 19:52 | UPD 10/10/16 • 19:53

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συζήτησε σήμερα τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Συνεχίζει η δικαστική διένεξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, ενώ αναμένεται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου να προσδιορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης για το επίμαχο θέμα, η οποία ματαιώθηκε λόγω του γνωστού οξυμένου κλίματος που είχε δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου συζήτησαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκαν δύο ακόμη προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες αυτή τη φορά είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Αναλυτικότερα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα εν λόγω τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 14, 22 και 25 του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Copy link
Powered by Social Snap