Πανελλαδικές 2019: Άλγεβρα δίνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ το Σάββατο

07/06/19 • 19:15 | UPD 07/06/19 • 19:15

Newsroom eleftherostypos.gr

Θα είναι το δεύτερο κατά σειρά μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Προηγήθηκαν τα Νέα Ελληνικά, στα οποία εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη.

Στην Άλγεβρα θα εξεταστούν αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θα είναι το δεύτερο κατά σειρά μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Προηγήθηκαν τα Νέα Ελληνικά, στα οποία εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τα φροντιστήρια «Στόχος», η επιλογή της θεματικής ενότητας «Δημοκρατία και Νέοι» κρίνεται πρωτότυπη και μη αναμενόμενη, αν ληφθεί υπόψη πως πρώτη φορά επιλέγεται θεματική ενότητα από τον «Πολιτικό λόγο» του βιβλίου Έκφρασης –Έκθεσης Γ΄ λυκείου.

Η περίληψη του κειμένου δεν παρουσιάζει δυσκολία, δεδομένης της συνοχής αυτού. Απαιτητικές κρίνονται οι παρατηρήσεις τύπου Β΄ οι οποίες απευθύνονται σε ένα πλήρως προετοιμασμένο υποψήφιο. Τέλος, το θέμα της έκθεσης έχει ως αποδέκτες πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους και ενεργούς μαθητές, χωρίς, ωστόσο, το σχολείο, στο πλαίσιο της τεχνοκρατικής εκπαίδευσης που παρέχει, να προσφέρει επαρκώς τέτοιου είδους ερεθίσματα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις

Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, καθώς καλούνται να δώσουν εννέα μαθήματα σε τέσσερις ημέρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

Copy link
Powered by Social Snap