ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

Πανελλαδικές 2019: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας

07/06/19 • 14:39 | UPD 07/06/19 • 14:40

Newsroom eleftherostypos.gr

Η συνέχεια των Πανελλαδικών θα είναι πιο δύσκολη, καθώς καλούνται να δώσουν εννέα μαθήματα σε τέσσερις ημέρες

Στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα (07/06) οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Σύμφωνα με τα φροντιστήρια «Στόχος», η επιλογή της θεματικής ενότητας «Δημοκρατία και Νέοι» κρίνεται πρωτότυπη και μη αναμενόμενη, αν ληφθεί υπόψη πως πρώτη φορά επιλέγεται θεματική ενότητα από τον «Πολιτικό λόγο» του βιβλίου Έκφρασης –Έκθεσης Γ΄ λυκείου.

Η περίληψη του κειμένου δεν παρουσιάζει δυσκολία, δεδομένης της συνοχής αυτού. Απαιτητικές κρίνονται οι παρατηρήσεις τύπου Β΄ οι οποίες απευθύνονται σε ένα πλήρως προετοιμασμένο υποψήφιο. Τέλος, το θέμα της έκθεσης έχει ως αποδέκτες πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους και ενεργούς μαθητές, χωρίς, ωστόσο, το σχολείο, στο πλαίσιο της τεχνοκρατικής εκπαίδευσης που παρέχει, να προσφέρει επαρκώς τέτοιου είδους ερεθίσματα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις

Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, καθώς καλούνται να δώσουν εννέα μαθήματα σε τέσσερις ημέρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

Copy link
Powered by Social Snap