Εγκληματικότητα στο κόκκινο, Αστυνομία σε «επιστράτευση»

28/09/16 • 08:07 | UPD 28/09/16 • 08:07

Σχέδιο πάταξης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική με δημιουργία νέων Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) εκπονεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., βλέποντας το έγκλημα να καλπάζει σε περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα, το Ζεφύρι, τα Ανω Λιόσια, το Καματερό και τη Φυλή.

Οι στρατηγοί της Αστυνομίας αναζητούσαν ανεπιτυχώς εδώ και καιρό λύση στην υποαστυνόμευση στις δυτικές περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν οι πόροι και το προσωπικό για να αντιμετωπίσουν τη μικροεγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα. Ετσι, αποφασίστηκε μια πετυχημένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι η ΟΠΚΕ, να αποτελέσει την προμετωπίδα του αστυνομικού σχεδιασμού, αρχικά για τις δυτικές περιοχές και κατόπιν για όλη την Αττική.

Πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 30 νέες ομάδες με πλήρη εξοπλισμό που θα δώσουν έμφαση στην καταπολέμηση της διακίνησης όπλων, ναρκωτικών, αλλά και στην εξάρθρωση συμμοριών που κλέβουν αυτοκίνητα και σπίτια. Η ΟΠΚΕ είναι μια υπηρεσία που μέχρι σήμερα παραμένει «παροπλισμένη». Και αυτό διότι από τις 24 ομάδες που διαθέτει (η κάθε ομάδα αποτελείται από 10 αστυνομικούς), οι 20 ομάδες είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη στόχων. Συγκεκριμένα με τη φύλαξη της ΕΡΤ, του hotspot του Ελληνικού, πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, ενός κυβερνητικού κτιρίου και μιας κατοικίας που ανήκει σε υπουργό.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

akalafatis@etypos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  που κυκλοφορεί

Copy link
Powered by Social Snap