Επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις στις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο]

eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις στις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο]

Δώδεκα ακροδεξιοί, εκ των οποίων τέσσερις είναι ανήλικοι, συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις στην Καλλιθέα, σήμερα το πρωί, όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου αλλά εμποδίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι δώδεκα ανήκουν σε ακροδεξιές ομάδες αλλά ειδικά ο ένας, ηλικίας 24 ετών, είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα επεισόδια ενώ έγιναν έντεκα προσαγωγές.

Επεισόδια στη Καλλιθέα Πλατεία Κύπρου λίγο πριν τη παρέλαση .

‘Ενταση και στα Άνω Λιόσια

Στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του EleftherosTypos.gr  φορείς και σύλλογοι της περιοχής εμπόδισαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο να καταθέσουν στεφάνη και δημιουργήθηκε μια μικροένταση η οποία όμως δεν πήρε διαστάσεις.

Άνω Λιόσια 25.3.2019 - Ένταση πριν την παρέλαση

Ένταση μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη- Πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους επισήμους

Ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το thestival.gr   διαδηλωτές που βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατέβηκαν στο οδόστρωμα και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοίο και να εισέλθουν στον χώρο της παρέλασης, κοντά στην εξέδρα, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα. Πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων και από την άλλη πλευρά, από τον χώρο πριν το Γερμανικό Προξενείο. Ωστόσο κι εκεί συνάντησαν τον αστυνομικό κλοιό και δεν τα κατάφεραν.

Thestival ένταση στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για την Συμφωνία των Πρεσπών μόλις έφτασαν οι επίσημοι στον χώρο, της παρέλασης φώναζαν »αλήτες προδότες πολιτικοί η Μακεδονία είναι ελληνική», και τους γιούχαραν.

Thestival.gr Διαμαρτυρία

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version