ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Οι φοιτητές του ΑΠΘ αναλαμβάνουν δράση κατά των ναρκωτικών

16/03/19 • 09:17 | UPD 16/03/19 • 09:17

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στόχος είναι κάθε φοιτητής, εργαζόμενος, πολίτης που κινείται στο ΑΠΘ να μπορεί να αναφέρει περιστατικά ναρκεμπορίου που πέφτουν στην αντίληψή του», αναφέρει σε ανάρτησή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Έχοντας πια απηυδήσει από την έξαρση διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης, οι φοιτητές του ΑΠΘ αναλαμβάνουν δράση περιορισμού του φαινομένου κάνοντας χρήση της… σύγχρονης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δράσης κατά των ναρκωτικών του πανεπιστημίου δημιούργησαν μία ηλεκτρονική φόρμα μέσω της Google, έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής, καθηγητής, εργαζόμενος του πανεπιστημίου, αλλά και πολίτης, να μπορεί να κοινοποιήσει περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή του με στόχο την ενημέρωση, σε τακτική βάση, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Αστυνομίας. Οσοι συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μπορούν να αναφέρουν μέρα, ώρα και σημείο που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες εμπορίας ναρκωτικών. Τα μέλη της ομάδας θα συλλέγουν και θα ταξινομούν τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις προωθούν στους αρμοδίους.

«Πρόθεσή μας ήταν τη διαχείριση και δημοσιοποίηση του ζητήματος να αναλάβει το πανεπιστήμιο, αλλά καθώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, θέλουμε να προσπαθήσουμε μέσα από τη σελίδα και με τη βοήθεια όλων σας να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Στόχος είναι κάθε φοιτητής, εργαζόμενος, πολίτης που κινείται στο ΑΠΘ να μπορεί να αναφέρει περιστατικά ναρκεμπορίου που πέφτουν στην αντίληψή του», αναφέρει σε ανάρτησή της η Συντονιστική Επιτροπή. Τα μέλη της εκφράζουν την πεποίθησή τους πως τα όποια θετικά αποτελέσματα υπήρξαν ως τώρα στο ζήτημα ήταν απόρροια της συλλογικής κινητοποίησης τόσων ανθρώπων και της πίεσης που ασκήθηκε μέσω της δημοσιότητας.

«Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η προσπάθεια είναι και πάλι με την πολύτιμη βοήθεια όλων σας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στον κίνδυνο που απειλεί τη νέα γενιά. Ζητάμε για ακόμη μια φορά τη βοήθειά σας για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα να κινούμαστε χωρίς φόβο μέσα στο πανεπιστήμιο. Παρακαλείσθε να συνδράμετε σε αυτήν την προσπάθεια στέλνοντας μηνύματα/συμπληρώνοντας τη φόρμα ως αυτόπτες μάρτυρες και προωθώντας αυτή τη δράση. Βοηθήστε τη φωνή μας να ακουστεί!», αναφέρουν στην ανάρτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από τρεις μήνες και μετά τη συλλογική πίεση που ασκήθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή μέσω της συλλογής 2.000 υπογραφών, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη πολλών μελών σπείρας ναρκεμπορίου που δραστηριοποιούνταν στο πανεπιστήμιο. «Ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και δεν πρόκειται να λυθεί -αντιθέτως θα επιδεινωθεί εκ νέου- εφόσον δεν εδραιωθεί σε όλους η πεποίθηση πως δεν είναι δυνατόν μέσα στο προαύλιο ενός σχολείου να πωλούνται ναρκωτικά. Η πίεση πρέπει να είναι συνεχής ώστε να μην επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση», τονίζουν.

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε μία ακόμη την τέλεση μίας ακόμη επιχειρησιακής δράσης στους χώρους του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 31 και 34 ετών και τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 21, 25, 26 και 15 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 47,38 γραμμαρίων. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, παρόμοιες δράσεις, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου