εχουν ξεκινήσει και απεργιακές κινητοποιήσεις

Ακάλυπτη επιταγή ύψους 4.650 ευρώ έχει εργαζόμενος από εταιρία του Καλογρίτσα

23/09/16 • 20:38 | UPD 23/09/16 • 20:38

Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ του Χρήστου Καλογρίτσα είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha σε σχετικό ρεπορτάζ ,την ίδια μέρα που ο Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας προσέφερε εκατομμύρια στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών σφραγιζόταν ακάλυπτη επιταγή προς μηχανικό της εταιρείας ύψους 4.650 ευρώ.

Στο ρεπορτάζ του Alpha αποκαλύφθηκε ότι έργα που έχει αναλάβει η κατασκευαστική του εταιρεία δεν προχωρούν, αφού οι εργαζόμενοι απεργούν καθώς παραμένουν απλήρωτοι από δύο έως και πέντες μήνες. Χαρακτηριστική, όμως, είναι η καταγγελία μηχανικού της εταιρείας, που είχε λάβει από το λογιστήριό της στις 31 Αυγούστου, επιταγή 4.650 ευρώ για αμοιβές των μηνών Μαρτίου- Απριλίου- Μαϊου. Όταν πήγε να εισπράξει την επιταγή από την τράπεζα του είπαν ότι δεν είχε αντίκρισμα, ήταν ακάλυπτη και ως τέτοια σφραγίσθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου. Η επιταγή δεν έχει ακόμη καλυφθεί, όπως κατήγγειλε ο μηχανικός.

Σήμερα, όμως, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι της ΤΟΞΟΤΗΣ στο εργοτάξιο της Κορίνθου αποφάσισαν να παρατείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα, ορισμένοι έσπευσαν να πάρουν και τα εργαλεία τους από το εργοτάξιο, φοβούμενοι τα χειρότερα. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις όμως, είναι και οι 120 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Βοτανικού, καθώς όπως καταγγέλλουν τους οφείλονται δεδουλευμένα 2- 5 μηνών, ανάλογα με την ειδικότητα.