Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα για τον πατέρα της Αννυς: Ηξερε ότι την σκότωσε και την τεμάχισε

07/03/19 • 14:36 | UPD 07/03/19 • 14:36

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο εισαγγελέας τόνισε χαρακτηριστικά ότι το παιδί το τεμάχισε με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε: «Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας»

Την ενοχή του πατέρα της μικρής Άννυς για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού προτείνει ο εισαγγελέας στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας τόνισε χαρακτηριστικά ότι το παιδί το τεμάχισε με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε: «Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε. Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ.

Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε».

Για την μητέρα της Αννυς  ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώα καθώς όπως είπε δεν γνώριζε ότι αφήνοντας την μικρή στον πατέρα της την έβαζε σε κίνδυνο.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας πρότεινε  την απαλλαγή του από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και την ενοχή του για τον τεμαχισμό.

Ο εισαγγελέας σχολιάζοντας στο σύνολό της την υπόθεση δεν έκρυψε το πόσο πολύ έχει σοκαριστεί: «Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη , η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι 5 χρόνων που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

Εκλεισα τη δικογραφία μετά την πρώτη ανάγνωση, και την ξαναείδα μετά από 15 μέρες. Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.

Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός».

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της τετράχρονης Άννυ η οποία αγνοούνταν στις 21 Απριλίου 2015 από την περιοχή της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας. Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από την δήλωση εξαφάνισης που έκανε η μητέρα του κοριτσιού.

Το τετράχρονο κοριτσάκι αποδείχθηκε ότι ζούσε σε ένα άκρως τοξικό περιβάλλον. Η μητέρα της ήταν ιερόδουλη και τοξικομανής ενώ ο πατέρας της έκανε χρήση ηρωίνης μπροστά στο παιδί.

Αρχικά ο 27χρονός πατέρας αρνήθηκε ακόμη και ότι είναι ο πατέρας της (παρουσιάστηκε ως φίλος της μητέρας) και έδινε αμοιβή 5000 ευρώ σε όποιον βρει την μικρή. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Αττικής με βάση συνδυασμό στοιχείων που προέκυψαν από την μαρτυρία του φίλου του, Νικολάι, και γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι.

Φρίκη: Ενδείξεις ότι η μικρή Άννυ ήταν ζωντανή την ώρα του τεμαχισμού της

Τελικά αποδείχθηκε ότι πατέρας τεμάχισε της Αννυ σε ψυχική ηρεμία. Ο 27χρονος παιδοκτόνος υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ξύπνησε την Μεγάλη Πέμπτη δίπλα στο άψυχο κορμί της τετράχρονης.

«Πανικοβλήθηκα, έκλαιγα δεν ήξερα τι να πω στην μητέρα της, είδα τα χέρια της και το στόμα της μελανιασμένα φοβήθηκα ότι θα έχανα την γυναίκα μου, κάτι έπρεπε να κάνω, κάτι για να εξαφανίσω το πτώμα.

Ο Νικολάι (φίλος του ζευγαριού που τον φιλοξενούσε στο σπίτι) μου είπε ότι έπρεπε να εξαφανίσω το πτώμα γιατί είμαι ναρκομανής και θα είχα όλη την ευθύνη. Αυτός δεν συμμετείχε στον τεμαχισμό αλλά με βοήθησε να εξαφανίσω κάθε ίχνος. Ο Νικολάι πέταξε κανά δύο κομμάτια της Άννυ. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι της Άννυ θα είναι θαμμένο στο Πεδίον του Άρεως.

Μετά τον τεμαχισμό, χωρίς κανένα ίχνος ενοχής έπαιξε playstation με τον φίλο του τον Νικολάι και το βραδύ βγήκε για ποτό σε νυχτερινό κέντρο. Πούλησε ακόμη και την κούνια και τα παιχνίδια της μικρής.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για το πιο φρικιαστικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί ποτέ στην χώρα μας ενώ για τον δράστη λένε ότι πρόκειται για έναν ψυχρό και κυρίως αμετανόητο άνθρωπο.

Copy link
Powered by Social Snap