«Αναφερόμουν σε ορισμένους παράγοντες της Εκκλησίας»

Κωλοτούμπα αλά ΣΥΡΙΖΑ ο Φίλης για την επίθεση στην Εκκλησία

22/09/16 • 23:49 | UPD 22/09/16 • 23:57

Ανασκεύασε τις δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σχετικά με τα λεγόμενα του πρώτου για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και τη χούντα.

«Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας», τονίζει ο κ. Φίλης.

«Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό», προσθέτει και υπογραμμίζει:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας».