Μητροπολίτης Άνθιμος: Ε-κάλεσμα σε μαθητές και… καφεδάκι κέρασμα

30/01/19 • 10:17 | UPD 30/01/19 • 10:17

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο διαδικτυακό κάλεσμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται πρώτα από όλα στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Στη… γλώσσα των νέων επέλεξε να μιλήσει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος προκειμένου να τους προσεγγίσει και να τους προτρέψει να βρεθούν σήμερα το πρωί στους ναούς της Αλεξανδρούπολης και στη Λειτουργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών!

Με έναν πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο ο ιεράρχης απηύθυνε διαδικτυακό κάλεσμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες με το οποίο μάλιστα τους ενημερώνει πως στο τέλος του εκκλησιασμού θα τους κεράσει καφέ σε όποια καφετέρια εκείνοι θέλουν. Πώς θα γίνει αυτό; Όπως εξήγησε ο κ. Ανθιμος στο video που ανέβασε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, οι ιερείς στο τέλος της Λειτουργίας θα τους μοιράσουν κουπόνια με τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν το καφέ τους.

Ο Αλεξανδρουπόλεως είναι από τους μητροπολίτες που έχουν καταφέρει να πλησιάσουν τους νέους και να τους φέρουν κοντά στην Εκκλησία.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται πρώτα από όλα στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών –υπενθυμίζεται ότι σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας είναι κλειστά-. Οπως λέει: «Η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Εμείς θα κάνουμε λειτουργία σε όλους τους ναούς όλης της χώρας και θα τους γιορτάσουμε. Λοιπόν ακούστε με: αφήστε τα αυτά και σηκωθείτε αύριο πρωί πρωί, πιο πρωί από ό,τι ξυπνάτε για να πάτε στο σχολείο σας κάθε μέρα. Ελάτε στην Εκκλησία να λειτουργηθείτε, για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και να τους περπατάτε με υγεία και χαρά και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια στον τόπο μας».

Ο ιεράρχης προσθέτει: «έτσι για να έχετε να τη διηγείστε στα δικά σας παιδιά και εγγόνια. Δηλαδή τι άλλο έχετε να γιορτάζετε κάτι που θα τιμάει τη σχολική σας ζωή και τις σχολικές σας περιπέτειες που ζείτε σε αυτή. Ακούστε με που σας λέω. Ακόμη και αν διαφωνεί κάποιος με αυτά που λέω ακούστε με και ελάτε αύριο στις εκκλησίες».

Μάλιστα στο τέλος έχει και μια έκπληξη για τα παιδιά: «Ελάτε στις εκκλησίες. Ελάτε μόνοι σας και ελεύθερα. Και μετά την εκκλησία οι ιερείς ξέρουν. Οσοι είστε μέσα (στους ναούς), θα σας δώσουν οι ιερείς από μια ειδική κάρτα δική μου, να πάτε σε όποια καφετέρια της πόλης θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε.

Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν. Θα τις φέρουν σε μένα και θα τις πληρώσω εγώ. Ετσι, ένα κέρασμα, στην υγειά σας!».

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως καταλήγει υιοθετώντας τη γλώσσα των νέων σήμερα λέγοντας «αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο Instagram! Ενας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας και τη μαθητική σας περίοδο. Χρόνια πολλά παλικάρια, χρόνια πολλά κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου