«Θα εκτελεστείτε»: Στον εισαγγελέα ο 62χρονος που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

15/01/19 • 13:32 | UPD 15/01/19 • 13:32

Newsroom eleftherostypos.gr

Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που τυχόν έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Παγκράτι για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο 62χρονος, πρώην ναυτικός, ισχυρίζεται ότι δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον πολιτικό χώρο και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως αποφάσισε να στείλει μηνύματα σε πολιτικούς μετά από ανάρτηση που είδε στο Twitter στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά. Ο συλληφθείς αποκαλούσε τους πολιτικούς «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία».

Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που τυχόν έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα.

Copy link
Powered by Social Snap