Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας κοντά στο Ακρωτήριο Ταίναρο

21/11/18 • 08:42 | UPD 21/11/18 • 09:58

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το υπουργείο Ναυτιλίας, η πυρκαγιά η οποία έχει περιοριστεί αλλά παραμένει σε εξέλιξη, εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου από αδιευκρίνιστη αιτία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο φορτηγού πλοίου, Kilic 1,με ποσότητα 20 τόνων ντίζελ στις δεξαμενές του υπό σημαία Τουρκίας ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Ταινάρου.

Τα 11 μέλη πληρώματος, παρελήφθησαν σώα και καλά στην υγεία τους, από σωσίβια λέμβο κρουαζιερόπλοιου που δεν είχε φορτίο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το υπουργείο Ναυτιλίας, η πυρκαγιά η οποία έχει περιοριστεί αλλά παραμένει σε εξέλιξη, εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ τα 11 μέλη του πληρώματος, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, παρελήφθησαν από άλλο πλοίο που βρίσκονταν κοντά στο κρουαζιερόπλοιο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν σπεύδουν τρία πλωτά του λιμενικού. ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και παραπλέοντα σκάφη. Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία.