Καλογρίτσας, ο νέος παίκτης… που ήρθε απ’ τα παλιά

04/09/16 • 08:56 | UPD 04/09/16 • 08:56

Μπορεί να μπήκε στην κούρσα σχεδόν την τελευταία στιγμή, ωστόσο μόνο ουρανοκατέβατο δεν τον λες. Ο 68χρονος Χρήστος Καλογρίτσας, με πλούσιο παρελθόν στα μιντιακά δρώμενα της χώρας από την εποχή της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» και με ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες για το μέλλον, είναι ταυτόχρονα ένας ενεργός και ιδιαίτερα δραστήριος εργολάβος.

Το προφίλ του γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν προσθέσουμε τις κουμπαριές του με υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και τους στενούς δεσμούς που είχε με τον Περισσό του Χαρίλαου Φλωράκη και αυτούς που εξακολουθεί να έχει με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Η επανεμφάνιση του Χρήστου Καλογρίτσα δεν έγινε στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Εδώ και αρκετούς μήνες τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία έχουν βουίξει για τις διεργασίες που κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας για έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας με φιλοκυβερνητικό προφίλ. Μάλιστα, λέγεται πως έχουν ήδη κλείσει οι πρώτες συμφωνίες με τη διευθυντική ομάδα και ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται ξεχωρίζουν αυτά του Νίκου Τσαγκρή, του Παναγιώτη Παναγιώτου και του Χρήστου Μαχαίρα.

Παράλληλα όμως με τη διάθεση για επιστροφή στις εκδόσεις, είχε εκφραστεί και η επιθυμία για απόκτηση ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής συχνότητας, με την «μπίλια» να κάθεται τελικά στη δεύτερη. Χρειάστηκε βέβαια να δώσει 54,6 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της εταιρίας του γιου του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, για να την αποκτήσει.

Ετσι, πήγε «χαλάλι» και το άγχος που τράβηξε, όταν κυριολεκτικά στο και πέντε κόντεψε να πεταχτεί έξω από τη διαδικασία, καθώς καθυστέρησε να καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ κατά 40 ολόκληρα λεπτά. Ομως, ο νομικός σύμβουλος της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης εισηγήθηκε θετικά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των άλλων υποψηφίων που έκαναν λόγο για εύνοια του εργολάβου με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Copy link
Powered by Social Snap