Σε θέση μάχης κυβέρνηση, νέοι και παλιοί καναλάρχες

Αρένα 90 ημερών μετά τα «πανηγύρια»

04/09/16 • 08:06 | UPD 04/09/16 • 08:06

Τελικά, η κυβέρνηση θα έλεγε κανείς υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο… Το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη, όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αλλά και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος κ. Σπίρτζης, αναφέρουν ότι η Digea πρέπει να δράσει για τους ιδιωτικούς σταθμούς που δεν θα έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτική άδεια.

Μάλιστα, οι ίδιοι όχι απλά αναφέρουν τι πρέπει να κάνει αλλά απαιτούν το «μαύρο» των σταθμών αυτών εντός 90 ημερών, απειλώντας την Digea ότι, αν δεν συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα, την κατάσταση θα την πάρει η ίδια η Πολιτεία με κυρώσεις.

Αυτά μέχρι εδώ είναι γνωστά. Η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να ενημερώσει την Digea για όλη αυτή την κατάσταση; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχει δώσει καμία πληροφόρηση, ούτε προφορικώς ούτε εγγράφως, για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει σχετικά με τους σταθμούς που δεν θα πάρουν άδεια.

Και εντύπωση έχει προκαλέσει, φυσικά, το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη «πετούν» συνέχεια στην Digea το μπαλάκι στο θέμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών. Μόνο που κανείς δεν αναρωτήθηκε πώς και δεν έχει αντιδράσει η Digea, παρότι της έχει ζητηθεί το τελευταίο διάστημα να απαντήσει για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Σίγουρα θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γνωρίζει βασικά θέματα.

Η Digea περίμενε και περιμένει μια επιστολή από την κυβέρνηση με τις αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία από την οποία θα ενημερωθεί για τη νέα κατάσταση αλλά και για το τι πρέπει να κάνει. Και αν αυτό καθυστερήσει, η εταιρία θα πρέπει να στείλει ερωτήματα στα αρμόδια υπουργεία γνωστοποιώντας τους τα προβλήματα που θα προκύψουν με τα νέα δεδομένα. Ζητήματα κυρίως τεχνικά, που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει υπολογίσει, παρότι ο κ. Σπίρτζης και το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζουν καλά αλλά δείχνουν για την ώρα να αδιαφορούν.

Ενα βασικό στοιχείο που θα κρίνει τις προσεχείς εξελίξεις σχετίζεται με τις συχνότητες για τις οποίες έχει πληρώσει η Digea ώστε να εκπέμπει σήμερα 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας και 105 περιφερειακής εμβέλειας. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει το σχέδιό της και περιορίσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας από 8 σε 4, η Digea, η οποία έχει πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος για 8 κανάλια, θα αναζητήσει εξηγήσεις.

Μάρτζυ Λαζάρου

mlazarou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Copy link
Powered by Social Snap