Μετα από δέκα ημέρες

Αλβανικά ΜΜΕ: Σήμερα θα παραδοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του

06/11/18 • 10:45 | UPD 06/11/18 • 10:47

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά από δέκα ημέρες που η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι στο νεκροτομείο των Τιράνων φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή που θα παραδοθεί στους συγγενείς του.

Μετά από δέκα ημέρες που η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι στο νεκροτομείο των Τιράνων φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή που θα παραδοθεί στους συγγενείς του.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με τη σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας στο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Κατσίφα

Ο Ελληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, επετράπη να δει τη σορό του Κατσίφα μόλις για 5 λεπτά. Ουσιαστικά τον άφησαν να ρίξει απλά μια ματιά και όχι να εξετάσει τη σορό.

Από τη μακροσκοπική εξέταση ο κ. Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι οι πληγές από τις σφαίρες είχαν συρραφεί και ότι η σορός είχε πλυθεί κάτι που σημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί και το οποιοδήποτε στοιχείο.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι σφαίρες που έχει δεχθεί ο Κατσίφας δεν είναι εξ΄επαφής αλλά από απόσταση 25 μέτρων.

Αυτό, ανατρέπει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.

Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο και αυτό γιατί η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.

Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.