Διέβη τα όρια ο Ρουβίκωνας: Οργανώνει γλέντι με ρεμπέτικα στη Φιλοσοφική

06/11/18 • 08:59 | UPD 06/11/18 • 08:59

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από τα «εγκαίνια» στο στέκι της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αύριο ο Ρουβίκωνας το «γιορτάζει» με ρεμπέτικο γλέντι στην ταράτσα του κτιρίου.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από τα «εγκαίνια» στο στέκι της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αύριο ο Ρουβίκωνας το «γιορτάζει» με ρεμπέτικο γλέντι στην ταράτσα του κτιρίου.

Η «εκδήλωση» θα πραγματοποιηθεί μετά το καθιερωμένο ραντεβού που κλείνει η αναρχική συλλογικότητα κάθε Τετάρτη με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και πολίτες στην αίθουσα 516 του Ιδρύματος. Παρά τις προσπάθειες της πανεπιστημιακής κοινότητας για λήξη της κατάληψης με ειρηνικές διαμαρτυρίες, η παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική γίνεται αισθητή κάθε Τετάρτη. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της αναρχικής συλλογικότητας στο facebook, το γλέντι διοργανώνει η «φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα».

Οι πανεπιστημιακοί έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα, ενώ σημειώνουν ότι, πέραν του προβληματικού νομοθετικού πλαισίου, τίθεται και ζήτημα πολιτικής βούλησης για την εξάλειψη της ανομίας στα ελληνικά Ιδρύματα. Την ίδια μέρα με το γλέντι της αναρχικής συλλογικότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το φλέγον ζήτημα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υφίσταται αυτή η κατάσταση. Ενοχλεί πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα πανεπιστήμια είναι δημόσιοι χώροι, ο Ρουβίκωνας αυτή τη στιγμή αυθαιρετεί καθώς δεν έχει πάρει καμία άδεια για να κάνει όλα αυτά που οργανώνει. Δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο να είναι άσυλο αυθαιρεσίας», σημειώνει στον «Ε.Τ.» ο Στάθης Ευσταθόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ.

Βέβαια, ο κ. Γαβρόγλου δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες ανησυχίες με την πανεπιστημιακή κοινότητα και ούτε κρίνει ότι ο ίδιος είναι αρμόδιος γι’ αυτά τα ζητήματα, πετώντας το μπαλάκι στους πρυτάνεις. «Οι πρυτάνεις έχουν τα θεσμικά εργαλεία, έχουν το νομοθετικό πλαίσιο, έχουν και τη βαθιά γνώση της πραγματικότητας των πανεπιστημίων. Αν η “δράση” που επιθυμούν κάποιοι να αναλάβουμε είναι μέρος του ρόλου τους, ας μας το πουν για να πάρει πλέον ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου