Βίντεο-ντοκουμέντο με τον μεθυσμένο οδηγό να οδηγεί το αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Βουλής

31/10/18 • 10:52 | UPD 31/10/18 • 10:52

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην επικαιρότητα επανήρθε η τρελή πορεία του μεθυσμένου οδηγού που για 11 χιλιόμετρα ξέφευγε από την αστυνομία μέχρι να καταλήξει με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Βουλής.

Στην επικαιρότητα επανήρθε η τρελή πορεία του μεθυσμένου οδηγού που για 11 χιλιόμετρα ξέφευγε από την αστυνομία μέχρι να καταλήξει με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Βουλής.

Το βίντεο που αποκαλύπτει το protothema.gr το οποίο έχει τραβηχτεί από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καννέλο  δείχνει καρέ – καρέ πώς το μικρό αυτοκίνητο «σκαρφάλωσε» στο περιστύλιο της Βουλής και πώς δεκάδες αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 8 Οκτωβρίου, όταν οδηγός εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής, ύστερα από καταδίωξη. Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τη μία τη νύχτα όταν οι υπάλληλοι των διοδίων της Αττικής Οδού στην έξοδο Αμαρουσίου ειδοποίησαν την Τροχαία για οδηγό που δημιουργεί προβλήματα.

Η Τροχαία έσπευσε στο σημείο, ωστόσο ο οδηγός δεν συνεργάστηκε για τον προβλεπόμενο έλεγχο, αλκοτέστ κτλ.. Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, με τον μεθυσμένο οδηγό και την Τροχαία που ακολουθούσε να διασχίζουν όλη την Αθήνα.

Καθώς ο μεθυσμένος οδηγός του αυτοκινήτου κινούνταν επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Ριζάρη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προσέκρουσε σε κολωνάκια και κατέληξε στο προαύλιο της Βουλής!

Ο μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε από την πλαϊνή είσοδο, όπου -για άγνωστο λόγο- ήταν σηκωμένες οι μπάρες. Μάλιστα, στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο οδηγός που από ό,τι φαίνεται αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με εντολή εισαγγελέα, εξετάστηκε και αποφασίστηκε η αναγκαστική νοσηλεία του στην ψυχιατρική πτέρυγα του Σωτηρία.

‘Άλλωστε και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να τον δει ειδικός γιατρός, ενώ στο λευκό Fiat Panda βρέθηκαν και αγχολυτικά χάπια.

Το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το όχημα μπήκε στη βουλή, δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας και φυσικά για το εάν θα έπρεπε να σηκωθεί ο πτυσσόμενος φράκτης.