ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πρόγνωση καιρού: «Σύμμαχος» ο καιρός στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

24/10/18 • 12:23 | UPD 24/10/18 • 12:23

Newsroom eleftherostypos.gr

Με καλό καιρό, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα προγνωστικά στοιχεία, θα γίνει τόσο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη όσο και οι μαθητικές σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, οι όποιες βροχές θα περιοριστούν μόνο στα δυτικά της χώρας.

Με καλό καιρό, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα προγνωστικά στοιχεία, θα γίνει τόσο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη όσο και οι μαθητικές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη. Μάλιστα, την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, οι όποιες βροχές θα περιοριστούν μόνο στα δυτικά της χώρας.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός των προηγούμενων ημερών

Την Πέμπτη (25/10) στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες, με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή (26/10/2018) γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο (27/10) στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.