ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ… ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ

Ανοίγει… ΚΕΠ Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή

11/10/18 • 07:57 | UPD 11/10/18 • 08:12

Newsroom eleftherostypos.gr

«Κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ». Δεν πρόκειται για κάποια συνάντηση φοιτητών φιλολογικού ενδιαφέροντος, αλλά για τα εγκαίνια του… «ΚΕΠ» του Ρουβίκωνα σε πανεπιστημιακό χώρο.

«Κάθε Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ». Δεν πρόκειται για κάποια συνάντηση φοιτητών φιλολογικού ενδιαφέροντος, αλλά για τα εγκαίνια του… «ΚΕΠ» του Ρουβίκωνα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, η αναρχική συλλογικότητα δημοσιοποίησε στη σελίδα της στο facebook ότι ο Ρουβίκωνας ανοίγει σιγά σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια. Με συνοδευτική φωτογραφία μία μαύρη πόρτα με το σήμα του Ρουβίκωνα μπροστά από μία αίθουσα της Φιλοσοφικής, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ακόλουθους για τις «ώρες γραφείου».

Πρακτικά πρόκειται για επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχε δημοσιοποιήσει ήδη από τις 10 Μαΐου 2018 ο «Ε.Τ.» για «άνοιγμα υποκαταστημάτων» από την αναρχική συλλογικότητα. Οπως είχε σημειώσει το δημοσίευμα, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να στηθεί δίκτυο και σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Πάτρα, με στόχο να αυξηθεί η δράση του Ρουβίκωνα. Η δράση τους μάλιστα δεν περιορίζεται στα εθνικά σύνορα, καθώς στο πλαίσιο της «διεθνοποίησης» της αναρχικής συλλογικότητας κάνουν και… ευρωπαϊκά τουρ σε πόλεις όπως μεταξύ άλλων το Μιλάνο, το Παρίσι και η Μασσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής είναι ενήμερη για τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και είναι προετοιμασμένη να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να μην έχει διάρκεια η εν λόγω πρωτοβουλία.

Εχει ενδιαφέρον πάντως ότι η ανακοίνωση του νέου σημείου που βρήκε ο Ρουβίκωνας σε πανεπιστημιακό χώρο έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος «Παρασκευόπουλου» για την παραβατικότητα στα ΑΕΙ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε διαπραγμάτευση και παραχώρηση χώρων σε καταληψίες προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, με τον ίδιο βέβαια να εμμένει στις θέσεις του.

Το θέμα του ασύλου στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ειδικά μετά τις τοποθετήσεις Παρασκευόπουλου, επανήλθε στην κορυφή της ατζέντας της πολιτικής διαμάχης, με μοναδικό κοινό σημείο ότι τα πανεπιστήμια έχουν περιορισμένες δυνατότητες να αντιδράσουν σε αυτά τα φαινόμενα. Βέβαια, υπάρχουν παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης αυτών των καταστάσεων. Ενδεικτικά, σε προγραμματισμένη εκδήλωση του Ρουβίκωνα στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ τον Μάρτη του 2017, η Κοσμητεία προχώρησε εκείνη την ημέρα σε κλείσιμο της σχολής με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ακυρωθεί.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap