Ενδεχόμενο Grexit για τον Ερυθρό Σταυρό – Τι λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρός του

04/10/18 • 08:22 | UPD 04/10/18 • 10:28

Newsroom eleftherostypos.gr

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (ΕΕΣ) Νίκος Οικονομόπουλος, τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί οριστικής αποβολής του ελληνικού τμήματος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών / Ερυθράς Ημισελήνου.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (ΕΕΣ) Νίκος Οικονομόπουλος, τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί οριστικής αποβολής του ελληνικού τμήματος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών / Ερυθράς Ημισελήνου. Ωστόσο, κρίσιμη θεωρείται η σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, καθώς δεν αποκλείεται τότε να κριθεί και το μέλλον του ελληνικού παραρτήματος.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει». Πάντως, δημοσίευμα του healthview.gr, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφερε χθες ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποβλήθηκε οριστικά και ότι «ο ΕΕΣ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα».

Την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ανακοίνωσαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του ΕΕΣ Νικόλαο Οικονομόπουλο και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα!».

Σύμφωνα πάντα με το healthview.gr, «η αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap