τρίτο 24ωρο έρευνας

Θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους σε Εύβοια και Βόλο

02/10/18 • 11:00 | UPD 02/10/18 • 11:00

Newsroom eleftherostypos.gr

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγνοουμένων στο Μετόχι και στο Μαντούδι.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγνοουμένων στο Μετόχι και στο Μαντούδι.

Ήδη, μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων, έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων απομακρύνθηκε από αυτό.

Στις έρευνες συμμετέχουν πολυάνθρωπα συνεργεία πυροσβεστών αλλά και drone, που ερευνούν από ψηλά όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν ζωντανούς.

Χατζηγιαννάκης: Προτεραιότητα είναι να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι

Τις κατεστραμμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, την Δευτέρα.

«Είμαστε δίπλα στις αρχές, στους συναδέλφους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικά στα συνεργεία διάσωσης, στις δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που κάνουν ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης θεομηνίας.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να βρεθούν σώοι οι 2 αγνοούμενοι στην Εύβοια και ο ένας στη Μαγνησία. Από την επόμενη μέρα, θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η αποκατάσταση των ζημιών και η στήριξη των πληγέντων», τόνισε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στην Βόλο

Συνεχίζονται και σήμερα, για 3η συνεχόμενη ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου κτηνοτρόφου που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο στα ορεινά της Όθρυος, με τη συμμετοχή 25 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, 7 αστυνομικούς, εθελοντών και συγχωριανών του αγνοούμενου.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε πάει, από το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τον βοηθό του να μαζέψουν τα ζώα τους από τη θέση Μέγας Λάκκος σε δασική περιοχή του Αλμυρού, προκειμένου να τα προστατεύσουν από την έντονη κακοκαιρία.

Στα ορεινά όμως της Βρύναινας υπήρχε ομίχλη και κάποια στιγμή οι δύο άνδρες χωρίστηκαν. Από εκείνη τη στιγμή ο 73χρονος αναζητείται, ενώ ο βοηθός του επέστρεψε μόνος στο χωριό και ενημέρωσε για τον 73χρονο.

Στις πολυήμερες έρευνες συμμετέχει και ο γιος τού αγνοούμενου κτηνοτρόφου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του δήμου Αλμυρού, Κώστας Νικοβιώτης, ο οποίος τόνισε πως τελευταία επικοινωνία του πατέρα του με τον βοηθό του ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap