Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας – Χάος στους δρόμους

13/09/18 • 20:13 | UPD 13/09/18 • 20:59

Newsroom eleftherostypos.gr

Κυκλοφοριακό χάος υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του συλλαλητηρίου που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια, θέλοντας να διατρανώσει την αντίθεσή του στα περί "εξόδου από τα μνημόνια".

Κυκλοφοριακό χάος υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του συλλαλητηρίου που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια, θέλοντας να διατρανώσει την αντίθεσή του στα περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «επιστροφή στην κανονικότητα» για τα οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, αλλά και για τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ.

Οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν με πορεία για την Βουλή, και αυτή τη στιγμή η Σταδίου είναι κλειστή καθώς και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί.

Το πλαίσιο και τα αιτήματα που θέτει το ΠΑΜΕ

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

– Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

– Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

– Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

– Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

– Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία,στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

– Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

– Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.