Πρόλαβαν να βανδαλίσουν και άλλο έκθεμα πριν συλληφθούν οι γυναίκες με το μύρο

10/09/18 • 14:56 | UPD 10/09/18 • 22:59

Newsroom eleftherostypos.gr

Πρόλαβαν να βανδαλίσουν και άλλο έκθεμα οι δύο γυναίκες που είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό ο τρόμος και ο φόβος των μουσείων.

Πρόλαβαν να βανδαλίσουν και άλλο έκθεμα οι δύο γυναίκες που είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό ο τρόμος και ο φόβος των μουσείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την ΓΑΔΑ μία από τις δύο με πρόλαβε να ακουμπήσει με τα χέρια της που ήταν αλειμμένα με λάδι μία κορνίζα στην οποία μέσα ήταν ιερατικά εκθέματα.

Διαβάστε το χρονικό της σύλληψής του:

Συνελήφθησαν, χθες (9-9-2018) το πρωί, δύο αλλοδαπές ηλικίας 48 και 51 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες  χθες το πρωί εισήλθαν ως επισκέπτριες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό, η 51χρονη προσέγγισε έκθεμα του Μουσείου και με το χέρι της, που ήταν εμβαπτισμένο σε λιπαρό υγρό, ακούμπησε την ξύλινη κορνίζα, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, με συνέπεια την ρύπανση αυτής.

Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή από τους Φύλακες του Μουσείου, οι οποίοι ενημέρωσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδα Ζ,  που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) μπουκάλια με ελαιώδες υγρό. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξακριβώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές είχαν προκαλέσει, σε προγενέστερο χρόνο, παρόμοιες φθορές, σε άλλα δύο Μουσεία των Αθηνών.

Οι δύο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και ζήτησαν να δικαστούν σήμερα. Ωστόσο, η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί έκθεση από το γενικό χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η φύση του υγρού με το οποίο προκαλούσαν τη φθορά στα εκθέματα των μουσείων.