Βίντεο από το «ντου» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

07/09/18 • 07:45 | UPD 07/09/18 • 07:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Βίντεο από την εισβολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , ανέβασε ο Ρουβίκωνας το βράδυ της Πέμπτης.  Στο σχεδόν δυόμιση λεπτών βίντεο έχει καταγραφεί καρέ – καρέ η στιγμή που τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπαίνουν ανενόχλητα στο υπουργείο, ανεβαίνουν τους ορόφους, πετούν φέιγ βολάν και αποχωρούν.

Βίντεο από την εισβολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , ανέβασε ο Ρουβίκωνας το βράδυ της Πέμπτης. 

Στο σχεδόν δυόμιση λεπτών βίντεο έχει καταγραφεί καρέ – καρέ η στιγμή που τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπαίνουν ανενόχλητα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανεβαίνουν τους ορόφους με τις σκάλες, πετούν φέιγ βολάν και αποχωρούν.

«Με την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μας παρέμβαση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για «βιώσιμη ανάπτυξη» και «αλληλέγγυα οικονομία» από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη», αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που συνόδευσε το video που ανέβηκε στο λογαριασμό της αναρχικής ομάδας στο YouTube.

Νωρίτερα, ο Ρουβίκωνας είχε εισβάλει και στα γραφεία του ΣΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Τα περίπου 5 άτομα μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στον 6ο όροφο, πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο («Κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες ενάντια σε εκμετάλλευση, καταπίεση και πολέμους»).

Εντύπωση κάνει ότι ο Ρουβίκωνας κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μία πόλη που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια λόγω της ΔΕΘ.