Ελληνική υπηκοότητα σε τρεις μετανάστες για την αυτοθυσία τους στην πυρκαγιά στο Μάτι 

04/09/18 • 19:23 | UPD 04/09/18 • 19:35

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ελληνική υπηκοότητα σε τρεις μετανάστες που βοήθησαν στη διάσωση εγκλωβισμένων στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Η ελληνική υπηκοότητα αναμένεται να αποδοθεί σε τρεις μετανάστες που βοήθησαν στη διάσωση εγκλωβισμένων στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Σύμφωνα με το skai.gr, πρόκειται για δύο Αιγύπτιους κι έναν Αλβανό,οι οποίοι αψήφισαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους, μαζί με Έλληνες ψαράδες από τις παραλίες.

Κατά την επίσκεψη του στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.

Με χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι

Στο Μάτι έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνάντηση αυτήν την ώρα με επιτροπές κατοίκων.

Στο Μάτι βρίσκονται ήδη ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Ρένα Δούρου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Χρήστος Σπίρτζης.  Κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα εκτός από κάποια χειροκροτήματα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πήγε στο Μάτι προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές. Ο πρωθυπουργός έχει επικαλεστεί άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν την ιδιότητά του ως πολιτικού μηχανικού. Η Ρένα Δούρου επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μάτι μετά την φονική πυρκαγιά. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά.

Μόλις έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας τον περίμενε ένα κοριτσάκι και του πρόσφερε λουλούδια, ενώ ακούστηκαν χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες. «Θα τα πούμε όλα»,  είπε σε πολίτη που τον περίμενε. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, σε καφετέρια της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα: Νέα μήνυση συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς την ώρα που ο Τσίπρας ήταν στο Μάτι

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων.

Copy link
Powered by Social Snap