ακόμη βγαίνουν καπνοί

Στην τελική ευθεία η επιχείρηση κατάσβεσης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» [εικόνες]

30/08/18 • 17:51 | UPD 30/08/18 • 17:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Η μαραθώνια προσπάθεια των ισχυρότατων δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζονται αλλά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες

Στο τελικό στάδιο έχει μπει η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η μαραθώνια προσπάθεια των ισχυρότατων δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζονται αλλά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καθώς στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχει παντού πυκνός καπνός που απαγορεύει στους πυροσβέστες να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς.

Σταδιακά η φωτιά τίθεται υπό έλεγχο αλλά θα χρειαστούν ίσως και 2 ή 3 μέρες μέχρι να σβήσει ολοκληρωτικά. Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πλέον το πλοίο δεν έχει τόσο μεγάλη κλίση (σ.σ. είχε φτάσει ακόμη και τις 6 μοίρες) αφού οι πυροσβέστες είχαν ανοίξει τρύπες στις λαμαρίνες του πλοίου.

Επίσκεψη Κουβέλη

To πλοίο επισκέφθηκε στην Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.