χάος σε δρόμους, εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

22/08/18 • 16:29 | UPD 22/08/18 • 16:30

Newsroom eleftherostypos.gr

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις μισές περιοχές που είχαν παρουσιάσει προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος που εκτιμά ότι η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προβλήματος αναμένεται εντός του επομένου διώρου.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις μισές περιοχές που είχαν παρουσιάσει προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος που εκτιμά ότι η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προβλήματος αναμένεται εντός του επομένου διώρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

Στο μεταξύ, με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που χτύπησε την Αττική και τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν. 

Αναλυτικά σε αυτή τονίζονται τα εξής: «Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, . Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

Το πρόβλημα σημειώθηκε το μεσημέρι όταν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε είναι η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Από την Κηφισιά μέχρι και την Γλυφάδα ελάχιστες περιοχές έχουν ρεύμα. Από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς πολλοί είναι οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Στο μεταξύ, πάνω από 100 κλήσεις έχουν γίνει στην πυροσβεστική για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ.