Σύλληψη ενός μελισσοκόμου για τη φωτιά στην Αχαΐα

21/08/18 • 22:45 | UPD 21/08/18 • 23:06

Newsroom eleftherostypos.gr

Έναν 48χρονο μελισσοκόμο συνέλαβε η πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική περιοχή στο Άνω Καστρίτσι στην Αχαΐα.

Έναν 48χρονο μελισσοκόμο συνέλαβε η πυροσβεστική υπηρεσία Πατρών, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική περιοχή στο Άνω Καστρίτσι.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Ανάληψη και Γεράκι) που έγιναν λίγες ώρες μετά την επιστολή που είχε στείλει στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είχα ζητήσει την άμεση διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτέ τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί είχαμε τέσσερα δύσκολα μέτωπα, σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Σε έναν χώρο, που έναν χρόνο πριν, το 2017 είχαν σημειωθεί ανάλογες πυρκαγιές. Μόνο σε σύμπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί».

Ο κ. Κατσιφάρας κατέληξε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα».